4.8.2024. 23:01
0
Sarajevo, nakon preokreta, pobijedilo tuzlansku Slobodu
Fudbaleri Sarajeva trijumfovali su protiv Slobode nakon preokreta u 1. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1.

Nije dobro počelo po bordo tim jer je u 21. minuti Sloboda povela preko Saida Husejinovića koji je pogodio s bijele tačke. Dugo se čekala odluka sudije Antonija Bandića, koji je nakon višeminutnog gledanja VAR-a dosudio penal koji je u gol pretvorio iskusni Husejinović, piše Avaz.

Sarajevo je do poravnanja došlo u devetoj minuti nadoknade prvog dijela nakon sličnog scenarija. Bandić je pokazao na penal poslije gledanja VAR-a, a siguran je bio Giorgi Guliashvili.

Bordo tim je od prve minute drugog poluvremena silovito krenuo po drugi gol, a nagrada je stigla u 59. minuti kada je pogodio Aleksandar Đorđević. Natrčao je na jednu odbijenu loptu i s nekih 14-ak metara matirao Azira Muminovića, prenosi Dnevni Avaz.

Jedanaest minuta kasnije Bandić je dosudio treći jedanaesterac na ovoj utakmici koji je iskoristio Hamza Čataković.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.