3.9.2024. 11:42
0
Ruski Rostov želi dovesti supertalentovanog Željinog Saudijca: Već su i poslali ozbiljnu ponudu za Al-Jabera. Čini se kako neće otići još sa Grbavice
Kakav god stav zauzela uprava Željezničara na današnjem sastanku, Abdulmalik Al-Jaber je čini se odlučio: mladi nogometaš iz Saudijske Arabije koji je krajem prošle sezone najavio veliku karijeru, a na početku ove pokazuje da bi trebao biti zlatna koka kluba sa Grbavice, ne želi u Rusiju, prenosi portal Sportske.ba.

Sportske.ba saznaju da je 20-godišnji nogometaš u dogovoru sa svojom porodicom odbio ponudu iz Rusije, koja je više nego dobra, kako za klub, tako i za Al-Jabera. Naime, Željezničar bi na ime obeštećenja dobio 2.500.000 KM, a Al-Jaber četvorogodišnji ugovor. Prve godine bi zarađivao 360.000 eura, druge 480.000, treće 720.000 i četvrte 960.000 eura.

Trener Rostova je Valerij Karpin, legendarni ruski nogometaš, ujedno i selektor reprezentacije Rusije. Nekadašnji trener Spartaka iz Moskve, Mallorce, imao je uspješnu igračku karijeru u Španiji, nastupajući za Valenciu, Celtu i Real Sociedad. Za Rusiju je odigrao 72 utakmice.

Prema informacijama iz Željezničara, nema žurbe sa prodajom Al-Jabera. Mladi nogometaš bi do kraja mjeseca najkasnije trebao potpisati novi ugovor. Ovaj sadašnji vrijedi do juna 2025.godine. Zbog toga će uskoro u Sarajevo doputovati i Romeo Jozak, čovjek koji je zaposlen u Ministarstvu sporta Saudijske Arabije na funkciji tehničkog direktora za njihov nogometni razvoj.

Al-Jaber je sa Plavima potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, uz opciju produžetka saradnje na još jednu godinu. U Željezničar je stigao iz omladinske škole zagrebačkog Dinama.

Saudijac je u zagrebački klub došao u februaru 2023. godine iz svog matičnog Al-Ohoda. Tu je zaradio i poziv za U-20 reprezentaciju Saudijske Arabije, gdje je upisao i jedan nastup. Nakon toga, igrao je za selekciju Saudijske Arabije U21 za koju je nastupao na dva susreta i upisao jednu asistenciju.

Nakon što je prošao agoniju kod Brune Akrapovića, dolaskom trenera Đurbuzovića je prodisao i počeo pokazivati raskošan talenat.

Abdulmalik Al-Jaber je u koncepciji Denisa Ćorića vrlo važan igrač, a u Željezničaru žele s njim produžiti ugovor. Radi se o igraču ogromnog potencijala, budućem A reprezentativcu Saudijske Arabije koji će vrlo brzo nastaviti karijeru u neko od jačih liga svijeta.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.