2.9.2024. 8:41
0
Zmajevi se okupljaju u Eindhovenu: Pripreme za Holandiju i Mađarsku
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Eindhovenu, gdje će početi pripreme za utakmice UEFA Lige nacija protiv Holandije i Mađarske.

Selektor Sergej Barbarez nedavno je objavio spisak igrača za ove dvije utakmice, a naknadno je pozvao i defanzivca Basela Adriana Leona Barišića.

Od novih imena na spisku su Đakovac i Bajraktarević za koje je Barbarez rekao da su ih pratili duže vrijeme i da s njima reprezentacija može napraviti iskorak.

- Pred nama su velike utakmice koje mogu mnogo značiti za ovaj tim i siguran sam da stvaramo dobru priču - rekao je Barbarez.

Utakmica sa Holandijom na programu je 7. septembra u Eindhovenu, a s Mađarskom tri dana poslije u Budimpešti.

Spisak igrača koje je pozvao Barbarez:

golmani: Kenan Pirić (Antalyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Osman Hadžikić (Velež)

odbrana: Sead Kolašinac (Atalanta), Nikola Katić (FC Zurich), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Amar Dedić (RB Salzburg), Nihad Mujakić (Partizan), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Adrian Leon Barišić  (Basel)

sredina terena: Rade Krunić (Fenehbahče), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Benjamin Tahirović (Ajax), Ivan Bašić (Orenburg), Dario Šarić (Palermo), Denis Huseinbašić (1. FC Koln), Dal Varešanović (Rizespor), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Holstein Kiel), Ifet Đakovac (FK TSC Bačka Topola), Esmir Bajraktarević (New England Revolution)

napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg) i Haris Tabaković (Hertha).

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.