10.9.2024. 22:40
0
Liga nacija: Remi Bosne i Hercegovine u Budimpešti. Nikola Vasilj junak "Zmajeva"
Fudbalska reprezentacija naše zemlje večeras je u Ligi nacija odmjerila snage protiv Mađarske, a završilo je 0:0, te svakako možemo biti zadovoljni bodom.

U prvom dijelu nismo puno pokazali, junak je bio sjajni Nikola Vasilj koji se istakao u tri navrata. Prvu veliku šansu imala je Mađarska u 17. minuti, ali udarac Bolla odbranio je Vasilj i izbio u korner. U 24. minuti Varga je nadskočio Dedića, šutirao pod prečku, ponovo brani Vasilj.

U 33. minuti Sallai je šutirao, lopta dolazi do Varge, ali njegov udarac brani Vasilj. Pred sami kraj prvog dijela nova šansa za Mađarsku, Nagy šutira, fenomenalni Vasilj opet brani.

Završio je prvi dio 0:0, a naši momci mogli su biti zadovoljni samo rezultatom, prikazanim na terenu nikako.

U nastavku skoro ista priča. Naša reprezentacija je bila bezopasna, Mađari su pritiskali, a u 67. minuti Džeko šutira, no golman Mađarske brani. Par minute kasnije ponovo Džeko, ali mlak je to bio udarac.

U 71. minuti Szoboszlai pogađa prečku iz slobodnog udarca, Vasilj je bio ostao ukopan, te imao dosta sreće. U 79. minuti Gazibegović šutira preko gola Mađarske.

Mađari su na kraju sve karte bacili u napad, a naši momci se zadovoljili bodom. U 90. minuti imali su Mađari šansu utakmicu, ponovo je Vasilj fantastično reagovao i odbranio. 

Golman St. Paulija zasluženo je ponio epitet igrača utakmice. 

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.