30.9.2024. 19:57
0
Premijer liga BiH: Spektakl na Pecari. Sarajevo u finišu ostalo bez dva boda
U posljednjem meču devetog kola Premijer lige sastali su se Široki Brijeg i Sarajevo.

Vidjeli smo dosta uzbuđenja, meč koji će se prepričavati, a završilo je nevjerovatnih 3:3.

Široki je bolje otvorio meč i to mu se isplatilo već u 11. minuti. Sudija Petrović nakon duela Čelika i Bagarića nije pokazao na bijelu tačku, ali jeste nakon intervencije VAR-a. Poveli su domaći pogotkom Stanića, a sigurno da će se pričato o ovoj odluci sudije.

Sarajevo se nakon toga budi, pokušava zaprijetili, no domaći su dobro stajali. Ipak, u 42. minuti izjednačenje. Petrović pokazuje na bijelu tačku za Sarajevo, a radilo se o duelu Đuričkovića i jednog domaćeg igrača.

Gulishavili je uzeo loptu i sigurno pogodio. Sarajevo odlično otvara drugi dio. Gulishavili je sve sam uradio, te šutirao i pogodio mrežu nemoćnog domaćeg golmana.

Široki je potpuno pao pred kraj prvog dijela, a u istom tempu su domaći bili u nastavku.
Sarajevo je i nakon pogotka bilo bolje, domaći potpuno bezidejni i fizički jako loše spremni, ali vrijedi izdvojiti pokušaj Mustafića u 64. minuti. Šest minuta kasnije Renan Oliveira trese mrežu domaćih, ali signaliziran je ofsajd. Dugo je trajala VAR provjera, da bi sudija Petrović otišao i sam provjeriti situaciju.

Na kraju je pokazao da nije pogodak, a čini se da je svirao faul u napadu Renanu Oliveri, o čemu se također moći diskutovati. U 78. minuti velika šansa za goste, Tomić brani udarac Renana Oliveire.

Stigla je brzo kazna. Iličić šutira, lopta je uz pomoć Čelika završila u mreži i to je bilo 2:2. U 84. minuti Đorđević iz slobodnog udarca sjajno matira Tomića i Sarajevo je ponovo povelo.
Samo dvije minute kasnije 3:3. Filip Matić glavom sjajno matira Rockova i ponovo vraća svoj tim u igru.

U sudijskoj nadoknadi domaći su tražili pogodak, odnosno da je lopta prešla gol liniju, ali sudija Petrović nije tako mislio.

Nakon toga Sarajevo postiže pogodak, ali signaliziran je ofsajd Aldina Turkeša. Ostalo je 3:3, a gosti imaju za čime da žale i ostat će na drugom mjestu tabele Premijer lige.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.