2.12.2023. 12:23
3
Srbijanski mediji udarili po Nurkiću: "Prozivao Dodika. Veličao džamiju ustaše Pavelića. Pisao o Srebrenici, Mladiću, Karadžiću"
Aktuelni prvaci NBA lige Denver Nuggetsi pobijedili su Phoenix Sunse 119:111 u gostujućoj utakmici igranoj u noći na subotu. Susret je obilježio dvoboj dvojice balkanskih centara, Jusufa Nurkića iz domaće i Nikole Jokića, dvostrukog najkorisnijeg igrača lige, iz gostujuće ekipe. Statistički je uspješniji bio centar iz BiH, no više razloga za zadovoljstvo imao je srpski igrač.

Nurkić je u svojoj najboljoj utakmici sezone, suočen s najboljim centrom svijeta, otišao daleko iznad ovosezonskog prosjeka (10.9 koševa po susretu) pa je ogled završio s 31 poenom. Odigrao je 33 minute prije no što je morao napustiti igru zbog šestog prekršaja. Imao je i šest skokova.

Srbijanski medij Kurir izdvojio je faul Nurkića nad Jokićem i to iskoristio da na brutalan način popljuje reprezentativca BiH.

Prenosimo dio teksta:

"Čovjek koji je sramno udario Jokića poznat je po brojnim skandalima. Svojim postupcima i skandaloznim objavama često je raspirivao mržnu prema Srbima i dizao tenzije u regionu.

Pisao je o Srebrenici, Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću, nosio majicu sa imenima vojnika koji su vršili zločine nad nedužnim civilima, slavio pobjedu sa zastavom takozvane Armije BiH, veličao džamiju ustaše Pavelića, prozivao Milorada Dodika, vrijeđao Srbe koji žive u BIH, a nije poštedio i svog rođenog oca.

Nurkić očito ne može da shvati da je vrijeme rata prošlo i da ljudi sa ovih prostora žele samo mir i dobre odnose sa svojim susjedima", stoji, između ostalog, u tekstu.

(Ajdin B.)

3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.