7.6.2024. 15:15
0
Možete li vjerovati da je ovo nekadašnji NBA igrač i bivši saigrač LeBrona Jamesa?
Nekadašnji NBA košarkaš Delonte West, uhapšen je i pritvoren u Virginiji, jer je prekršio uslovnu kaznu i opirao se hapšenju, prenose američki mediji.

Ovaj bivši košarkaš se trenutno nalazi u zatvoru okruga Ferfax, a kaucija za njegovo puštanje na slobodu iznosi 2.000 dolara. 

Uhapšen je poslije potrage policije, kojoj je bježao, ali su ga organi reda na kraju pronašli bez svijesti i pod uticajem narkotika. West je imao solidnu NBA karijeru, a široku pažnju medija privukao je kada su se pojavili snimci kako prosi na ulici.

Vlasnik Dallas Mavsa i milijarder Mark Cuban se također uključio u cijelu priču. Naime, bogati biznismen mu je obezbijedio uslove za odvikavanje od narkotika, ali po svemu sudeći liječenje nije bilo uspješno.

Podsjetimo, West je 2004. bio 24. pik na NBA draftu, a izabrao ga je Boston. Poslije tri sezone provedene u dresu Celticsa u najjačoj ligi svijeta, igrao je u Cleveland Cavsima sa Lebronom Jamesom. Kasnije je igrao i za spomenute Cubanove Mavse.

Tokom NBA karijere u prosjeku je bilježio 9,7 poena i 3,6 asistencija tokom osam sezona.

Delonte je u NBA ligi inkasirao nešto više od 16 miliona dolara, a tokom igračke karijere vodio je buran život i uspio je da potroši i prokocka sve što je zaradio. Javno je govorio i o dijagnozi koju ima, a to je bipolarni poremećaj.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.