8.6.2024. 11:10
0
Amazon obara rekord: NBA dobija 6,9 milijardi po sezoni za prenose mečeva
Kompanija Amazon pomjera granice – najjača košarkaška liga na svijetu, NBA, dobit će 6,9 milijardi dolara po sezoni od ugovora sa TV kućama za prava prenosa utakmica u narednih 11 godina.

Ukupno, NBA će od novog ugovora koji će krenuti da teče od 2025. godine inkasirati nevjerovatnih 76 milijardi dolara.

Novi ugovor bit će 2,5 puta veći od dosadašnjeg.

U najvećoj mjeri zbog novog emitenta Amazona, koji se izborio za pravo strimovanja NBA mečeva i za to platio ligi 1,8 milijardi dolara po sezoni.

I dalje su uz NBA ostali njeni najvjerniji, najvažniji tradicionalni partneri NBC i ESPN, ali je novina što stanica TNT više neće prenositi mečeve najjače lige.

Samim tim ljubitelji košarke biće uskraćeni za komentare NBA mečeva najpopularnije četvorke:Ernie Johnsona, Charlesa Barkleya, Shaquillea O'Neala i Kennyja Smitha, perjanica TNT mreže.

(Ajdin B.)

NBAAmazon
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.