25.8.2024. 18:44
0
Da li je Luka Dončić velika zamjena za Lebrona Jamesa u LA Lakersima?
Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša na Planeti i član Dallas Mavsa, nalazi se na radaru LA Lakersa, koji se spremaju na odlazak Lebrona Jamesa.

James 30. decembra puni 40 godina i jasno je da mu nije mnogo ostalo u profesionalnoj karijeri, a „Jezeraši“ u Slovencu vide idealnu zamjenu i nekoga ko bi ih mogao voditi u budućnosti.

Od dolaska u NBA 2018. godine, Dončić i Dallas su svake godine sve bolji, pa su tako u minuloj sezoni došli i do velikog finala u kojem su poraženi od Boston Celticsa.

U njegovom dolasku, kako je otkrio američki novinar Kevin O'Connor, ključnu ulogu bi trebao imati upravo LBJ, koji bi ga trebao privoljeti i „prodati“ mu priču o dolasku u Los Angeles nakon njegovog odlaska.

Jedan od najtrofejnijih timova planira da ga upari s Anthonyjem Davisom i da tako pokušaju napasti još nekoliko titula prvaka NBA lige. Ipak, Dončić ima zagarantiran ugovor do 2026. godine, nakon čega ima opciju u kojoj on bira da li želi ostati. Sada je sve na njemu da odluči o svojoj budućnosti.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.