3.8.2024. 15:10
0
"Plavi orkestar" se vratio na scenu: Evo gdje imaju nastupe
Popularni sarajevski bend “Plavi orkestar” nakon pet godina pauze vratio se na scenu. Nakon nedavnog koncerta u Slavonskom Brodu, nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji 3. augusta, na Sustipanu u Splitu 24. augusta i u Vrsaru 1. septembra.

- Nekako me trema hvata pred ponovne nastupe nakon tolike izolacije koja je trajala u našem slučaju preko 4 godine. Što bi rekao Arsen Dedić “ponovno učimo hodati na bini”. Ali, dosadašnji povratnički koncerti u Slavonskom Brodu i Sloveniji bili su neočekivano emotivni i dali nam energiju za dalje - rekao je Saša Lošić Loša.

Također je primijetio i da na koncert dolaze mlađe generacije što je jasni pokazatelj, kaže, da njihovi hitovi ne samo da nisu zaboravljeni nego se prenose i na nove generacije.

- Ljudi mi često prilaze na ulici i samo mi žele čuti glas. Čini mi se da Orkestar nekako pruža nekakvu iracionalnu stabilnost, budimo valjda sjećanje na neka bezbrižnija vremena - rekao je Loša.

Nedavno je otkrio i da je za vrijeme pauze od nastupa napravio 12 novih pjesama.

- Kad mi momci iz benda kažu, dobra je pjesma, ja je odmah bacim u kantu! Ali sad su mi rekli “Loša, nikad nisi ništa bolje napisao”, tako da nadam se najboljem. Sad ih poliram jer sam perfekcionist i planiram da će album na jesen izaći vani - otkrio je Lošić.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.