19.8.2024. 15:15
0
Crna Gora se vraća na Euroviziju 2025. godine
Nakon pauze od Eurovizije 2022. godine, Crna Gora će se ponovo predstaviti na takmičenju 2025. godine, koje će se održati u Švajcarskoj.

Ova odluka potvrđena je iz crnogorskih izvora, koji su najavili povratak zemlje na najveću evropsku muzičku scenu.

Crnogorski organi već su raspisali konkurs za pjesmu koja će predstavljati zemlju, a prijave su otvorene do 1. oktobra. Nacionalni izbor za eurovizijskog predstavnika biće organizovan pod nazivom Montesong.

Podsjetimo, Crna Gora se povukla s Eurovizije nakon nastupa Vladane Vučinić u Torinu 2022. godine, kada nije uspjela da se plasira u finale sa pjesmom “Breathe”. Zemlja se takmiči na Euroviziji kao samostalna od 2007. godine.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.