5.8.2024. 16:48
0
Stiglo pojašnjenje zašto je pobijedio Lyles, a ne Thompson koji je prvi prošao kroz cilj
Na krcatom Stade de Franceu u Parizu vidjeli smo najveći spektakl do sad, a u pitanju je finale muške trke na 100 metara.

Amerikanac Noah Lyles je slavio u najbržoj disciplini s vremenom 9.79, pošto je njegov rezultat bio bolji za pet hiljadinki od skora Kishanea Thompsona.

Bura se podigla, pošto se na snimcima jasno vidi da je noga dva protivnika prešla preko linije koji trenutak prije noge poznatog Amerikanca, koji je u fokusu javnosti došao rekavši da prvaci NBA lige nisu i prvaci svijeta. 

Svi se pitaju zbog čega je baš Lyles pobijedio, a ne Jamajčanin, ali je odgovor vrlo jednostavan.

Lyles je, naime, prvi gornjim dijelom tijela prešao liniju, što se vrlo jasno može vidjeti na snimcima.

Ni sam nije vjerovao da je osvojio zlato, pa je u izjavi poslije utrke istakao da je čestitao Thompsonu, a zatim bio šokiran.

Dodao je i da je bio svjestan da bi mu to što je spustio glavu moglo donijeti pobjedu, što se na kraju ispostavilo tačnim. 

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.