11.9.2024. 16:38
0
Ismail Barlov se nakon historijskog uspjeha vratio u školi: Na dočeku otpjevana i pjesma u njegovu čast
Čudesni bh. plivač Ismail Barlov, koji je na Paraolimpijskim igrama u Parizu osvojio srebrenu medalju, vratio se danas u svoju Petu osnovnu školu na Ilidži.

Barlov je obradovao naciju, a danas je njemu upriličen fantastičan doček ispred škole. Dočekali su ga učenici Pete osnovne škole, uposlenici i roditelji šampiona.

Za Ismaila je napisana i snimljena posebna pjesma, koju su učenici naše škole horski otpjevali i pokazali koliko su sretni i ponosni što dijele sa Ismailom njegov uspjeh, radost i sreću.

- Barla, ovo je samo početak. Želimo ti puno sreće i medalja u nastavku, a svaki tvoj uspjeh slavimo kao naš. Ponosni smo na tebe!

Stihovi pjesme za našeg Ismaila:

''U srcu zlato, u duši plamen-olimpijski

svijetli Bosno, svijetli šampionski.

Ponosni smo na tebe - Hvala ti ismaile!

U srcu Pete, dječak olimpijski,

svijetli Peta, svijetli šamipionski.

Ti si naša medalja, ponos države

zauvijek smo uz tebe - Hvala ti ismaile!

Pariz - sanjali smo o tome!

Pariz - san se ostvario!

Barla - ti si to zaslužio! - objavili su iz Pete osnovne škole.

Podsjetimo, Ismail Barlov je srebrenu medalju osvojio u disciplini 50 metara prsno. To je prva medalja s Paraolimpijskih igara za Bosnu i Hercegovinu u pojedinačnoj konkurenciji u historiji.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.