20.6.2017. 21:27
1
Pogledajte imovinski karton buduće premijerke Srbije Ane Brnabić
Buduća premijerka Srbije, Ana Brnabić po mnogo čemu je netipična političarka, ali ne samo zbog svoje seksualne orijentacije nego i zbog činjenice da u politiku ulazi kao iznimno situirana osoba. Gotovo je pravilo na Balkanu da se iz politike izlazi s debelim imovinskim kortonom, Ana Brnabić, već na početku političke karijere, ima bogatstvo koje se mjeri u milionima eura.

Ana Brnabić je po završetku studija u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji radila za različite američke konsultantske firme u Srbiji na projektima finansiranim od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Od 2011. godine radi u firmi „Continental Wind Serbia", a u januaru 2013. postaje direktorica ove kompanije.
 
Bila je i potpredsjednica Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2013. godine, da bi u aprilu 2016. postala predsjednica upravnog odbora, piše Slobodna Bosna.
 
Brnabić je široj javnosti postala poznata kada se našla u središtu afere „prisluškivanje" u vezi sa kompanijom „Continental Wind Serbia" u kojoj je bila zastupnik. Nakon što je predsjednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić optužio Nikolu Petrovića, kuma premijera Srbije i direktora „Elektromreže Srbije", da je tražio mito od ove firme, Brnabić je sa Petrovićem održala konferenciju na kojoj su demantovane ove optužbe.
 
Imenovana je za ministricu državne uprave i lokalne samouprave Srbije avgusta 2016. godine.
KRIK je otkrio da je, prije nego što je stupila na ovu funkciju, poslovno sarađivala sa ljudima iz najbližeg okruženja gradonačelnika Beograda Siniše Malog.
 
Aktuelna ministica i vjerovatno buduća premijerka Ana Brnabić dostavila je  NVO Krik iz Beograda svoj uistinu impresivni imovinski karton s neophodnim pojašnjenjima. 
 
(Merima Druškić)
 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.