20.5.2023. 12:40
0
Milatović položio predsjedničku zakletvu: Moja misija je pomirena Crna Gora
Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u 12:30 sati u Skupštini Crne Gore položio je predsjedničku zakletvu zaklinjući se na Ustav Crne Gore.


"Dobio sam privilegiju da vodim državu u kojoj sam rođen, koju beskrajno volim. I da sam mogao da biram, rodio bih se baš ovdje, na najljepšem parčetu zemlje, na vječitoj raskrsnici između istoka i zapada, sjevera i juga. Crnogorska historija je inspiracija za vođenje države. Duboko svjestan odgovornosti koju mi je donijelo ogromno povjerenje, bit ću istinski predsjednik svih građana nezavisno od njihove političke, nacionalne ili vjerske pripadnosti. Aktuelni trenutak u kojem se nalazi crnogorsko društvo je po mnogo čemu historijski. Posao koji nas očekuje neće biti ni kratkoročan ni lak. Eliminisanje unutrašnjih podjela i izgradnja jakih institucija, društvo jednake pravde, održivi ekononski model je ono što nas čeka. Podjele u našem društvu izazivane su vještački. Umjesto da iznova vodimo bitke koje su završene, vrijeme je da se okupimo oko onoga što je zajednički imenitelje svih - ljubav prema Crnoj Gori i želja za boljim životom. Predstavljat ću sve građane. Pomirena Crna Gora je jedina prava Crna Gora. Nikada više ne smijemo dozvoliti da se bilo koji pojedinac osjeća obespravljeno, da neko zbog drugačijeg političkog opredjeljenja bude uskraćen za svoj uspjeh u životu. Moja misija je Crna Gora jednakih šansi za sve njene građane", kazao je u svom prvom obraćanju nakon polaganja zakletve.  

U Podgoricu su danas došli predsjednici država regiona na inauguraciju crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića. Tako je stigao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Hrvatske Zoran Milanovića, predsjednica Kosova Vjosa Osmani, sva tri člana Predsjedništva BiH...

Inauguraciji i polaganju zakletve prisustvuje i bivši predsjednik Milo Đukanović, te brojne zvanice. Između ostalih tu su specijalni predstavnici za Balkan SAD i Velike Britanije Gabriel Escobar i Stuart Peach. 

Na inauguraciju je došao i bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. 

Milatović je sa suprugom stigao nakon zvanica koje je pozdravio. 

Inauguracija je počela izvođenjem crnogorske himne. 




(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.