25.5.2024. 20:44
0
Plenković obišao mjesto pada aviona kod Zagreba: Svi putnici su bili hrvatski državljani
Premijer Hrvatske Andrej Plenković, u pratnji ministara Beroša i Božinovića, obišao je blizu Lučkog mjesto nesreće sportskog aviona Cessna 182, u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su povrijeđene, te je rekao da su svi putnici bili hrvatski državljani.

"Na žalost jedna je osoba preminula, a ostalima se ukazuje pomoć", izjavio je premijer te zahvalio na brzoj reakciji civilnoj zaštiti, vatrogascima, policiji i medicinskoj njezi koji su došli na vrijeme, uključujući hitnu helikoptersku službu, javlja HINA.

 Sve su povrijeđene osobe zbrinute i prema prvim saznanjima nisu životno ugrožene. Više od toga ne znamo u ovom trenutku, dodao je premijer. Istaknuo je i da su sve osobe hrvatski državljani. Na mjesto nesreće stigli su i predstavnici agencije za istraživanje nesreća u avio, željezničkom i pomorskom saobraćaju pa će i oni sastaviti svoj izvještaj o uzrocima ove nesreće.
 
Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se sumnja da je jedna osoba povrijedila kičmu, stoga je podignut helikopter koji će je prevesti u KB Dubrava. Županijski centar 112 izvijestio je da su u 15:47 sati zaprimili dojavu o padu aviona Cessna 182 mađarskih registarskih oznaka te se u njemu nalazilo pet osoba.
 
Dvoje lakše povrijeđenih prevezeno je u Vinogradsku bolnicu, a putnik s povredama glave prevezen je na Rebro.
 
Sat i pol vremena trajalo je lociranje palog zrakoplova, a Marin Lukas, pročelnik stanice HGSS-a Zagreb, rekao je medijima da je riječ o padu aviona koji je služio za transport padobranaca na skokove.

"Jedna je soba poginula, tri su povrijeđene dok je jedan putnik prošao bez povreda", rekao je Lukas.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.