4.6.2024. 16:35
0
U Hrvatskoj žele zabraniti zastavu bivše Jugoslavije: Oglasio se Plenković
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je kako je isticanje zastave bivše države na Paradi ponosa proteklog vikenda u Zagrebu "nelogično i bizarno", ali da o zabrani petokrake, što najavljuje HDZ-ov koalicijski partner Domovinski pokret, nisu razgovarali.

"Nismo uopšte razgovarali o tome. Mi smo tu temu riješili, mislim da moramo ostaviti historičarima da se bave historijom", kazao je Plenković nakon svečane sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije povodom Dana županije upitan o najavama saborskog zastupnika Domovinskog pokreta i HDZ-ovog koalicijskog partnera Stipe Mlinarića o zabrani petokrake.

No, isticanje zastave sa zvijezdom petokrakom na Paradi ponosa ovog vikenda u Zagrebu predsjednik vlade ocijenio je "nelogičnim i bizarnim".

"Imati zastavu Jugoslavije na Paradi ponosa je, prvo, nelogično. Mi štitimo sve manjine, pa i seksualne manjine, nemamo nikakvog problema s paradama tog tipa, Hrvatska je slobodna demokratija, ali baš da se vijori takva zastava i da ispod nje šeću i zastupnici Možemo i SDP-a, pa se niko od njih čak niti ne ogradi od toga, je jako bizarno. U bivšoj državi ovakve parade ne bi bilo da se čekalo još milion godina", rekao je.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.