11.6.2024. 22:23
1
Plenković: Podržaćemo Pupovca za predsjednika Odbora za manjine i ljudska prava
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da će HDZ poštovati odluku Kluba nacionalnih manjina ukoliko predlože Milorada Pupovca za predsjednika Odbora za manjine i ljudska prava.

Plenković je u Banskim dvorima na prvom koalicionom sastanku nove parlamentare većine rekao da je riješeno pitanje predsjednika saborskog Odbora za manjine i ljudska prava.

"Koliko ja razumijem predstavnike i kolege iz Kluba nacionalnih manjina, predsjednik Odbora bi trebao biti Pupovac. Prema tome, ako je on predstavnik, on će biti izglasan običnom većinom kad se to stavi na dnevni red i na dan glasanja, kako odluči predsjednik Hrvatskog sabora", naveo je Plenković.

On je rekao da Klub nacionalnih manjina uvijek daje svog predstavnika da bude predsjednik toga odbora, prenosi HRT.

"Mi ćemo kao HDZ poštovati tu tradiciju i drugi su se partneri s tim složili", naveo je Plenković.

On je rekao da će Domovinski pokret tome protivi, te da će glasati u skladu s tim kada budu vidjeli ko će biti kandidat.

"To je na njima, ali koalicija će normalno funkcionisati", rekao je Plenković.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.