22.7.2024. 21:13
0
Aleksandar Kasanof novi izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan
Aleksandar Saša Kasanof preuzeo je funkciju zamjenika pomoćnika sekretara za Zapadni Balkan, saopštio je američki State Department, prenosi RSE.

Ovu funkciju ranije je obavljao Gabriel Escobar, čiji je mandat istekao u maju ove godine.

Kasanof je prethodno služio kao izvršni pomoćnik bivšeg podsekretara za politička pitanja Victorije Nuland i vršioca dužnosti podsekretara za politička pitanja Johna Bassa.

Služio je u Irskoj, Turkmenistanu, Čileu i Ukrajini.

Kako se navodi, dobio je nagradu "James Clement Dunn" za izvrsnost za rad na mjestu političkog savjetnika u Američkoj ambasadi u Kijevu tokom Majdanske revolucije.

Navodi se da zadaci Kasanofa u Washingtonu uključuju rad na mjestu direktora Kancelarije za globalnu politiku i programe u Birou za međunarodne narkotike i poslove sprovođenja zakona, rad na mjestu zamjenika direktora osoblja Izvršnog sekretarijata, direktora Kancelarije za istočnoevropske poslove i zamjenika direktora Kancelarije za pitanja Kavkaza i regionalne sukobe.

Kasanof je završio Nacionalni ratni koledž, Školu za napredne međunarodne studije Univerziteta John Hopkins i Hamilton College.

Osim engleskog, govori francuski, italijanski, ruski i španski jezik.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.