22.7.2024. 22:13
0
Svjedok današnjeg masakra: Ubica je rekao konobarici "Ubio sam osam ljudi, pusti me na miru"
Šestero ljudi je ubijeno u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru.

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati. Pet osoba je na mjestu smrtno stradalo, a više osoba je povrijeđeno. Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba. Ubica je nakon napada pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila.

U policijskoj upravi navode da su oko 10:10 zaprimili dojavu kako je muška osoba uporabom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe. Dodaju i da je na mjestu događaja u toku uviđaj kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Ubica je 51-godišnji Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara. Njegova majka je bila štićenica u domu.

Pahoki je penzionisani vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu. Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobjegao je, ali ga je policija uhapsila u blizini jednog kafića. Ubio je majku, štićenike i zaposlenike doma.

Nakon masakra Krešimir Pahoki se s pištoljem u ruci zaputio u kafić i odložio pištolj na stol. Konobarica koja je tada bila u smjeni se uplašila, otrčala do vrta u kojem se nalazila druga konobarica i rekla joj: "Neki tip je došao s pištoljem". Ta druga konobarica, koja više od 20 godina radi u "Daruvarcu", nije se uopće uspaničila, piše MojPortal.

- Došla je do njega, onako potpuno cool kako samo ona zna i rekla mu: "Nemoj mi samo ovdje raditi neke gluposti!" A on joj je na to rekao: "Pusti me na miru, sad sam ubio osam ljudi. Pusti me da sjednem!" Ona je nakon toga smireno otišla do gostiju kafića i tišim glasom im rekla: "Ne znam što se tačno dogodilo, ali nešto se dogodilo, bolje da polako odete van, za svaki slučaj".

Gosti su je, kao i uvijek, poslušali i polako napustili kafić, a ona je potom nazvala policiju bez da je ubojica to primijetio, ispričao je za MojPortal jedan od očevidaca.

Konobarica je policajcima otvorila vrata garaže, a potom su - kako ih ubojica ne bi primijetio - prošli kroz garažu pa skladište i potom izašli na terasu te uperili pištolj u njega, piše Moj Portal. Budući da je ubojica u tom trenutku bio potpuno miran, policajci su mu bez problema stavili lisice na ruke i uhapsili ga.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.