28.7.2024. 17:45
0
Automobil u kojemu je poginula djevojka potpuno smrskan: Vozio ga pijani maloljetnik
Teška saobraćajna nesreća dogodila se u noći s petka na subotu na Aleji Bologne u Zagrebu kod križanja s Ulicom Davora Bašića. U nesreći su povrijeđena četiri maloljetna putnika i sam vozač, a ljekarska pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Na društvenim mrežama je objavljena uznemirujuća fotografija smrskanog automobiča.

Utvrđeno je da su tri putnika, 16-godišnjak, 17-godišnjakinja i 17-godišnji vozač lakše povrijeđeni, dok teške povrede imaju 17-godišnjak i 17-godišnjakinja. Od posljedica povreda, 17-godišnja je djevojka nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, u 10:35, preminula u KBC-u Sestre milosrdnice, saopćila je jučer zagrebačka policija.

U Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj primljeno je četvero mladih, tri dečka i jedna djevojka.

- Svi su stabilno i urednih vitalnih funkcija. Jedan ima težu ozljedu, ali nije životno ugrožavajuća. Možda će trebati operaciju, to ćemo vidjeti sutra na konzultacijama. Svi se još nalaze u bolnici i na promatranju su. U ovom trenutku ne bih otkrivao o kakvim se točno ozljedama radi - rekao je jutros Indexu dr. Fran Štampalija, dežurni hirurg.

Nesreću je izazvao maloljetni vozač (17) prije nego što je stekao pravo upravljanja motornim vozilima bilo koje kategorije. Dok je vozio osobni automobil marke Renault, zagrebačkih registarskih oznaka, u organizmu je imao 1.21 g/kg alkohola.

Dolaskom do raskrsnice s Ulicom Davora Bašića, brzinu kretanja vozila nije prilagodio zavoju, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s kolnika, a potom na meki teren, nakon čega je naletio na stup javne rasvjete, saopćila je PU zagrebačka.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.