18.9.2024. 11:39
0
Nakon hapšenja u Hrvatskoj: Aleksandar Vučić traži da se Sergej Trifunović pusti na slobodu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu je zatražio hitan angažman državnih organa Republike Srbije kako bi glumac Sergej Trifunović bio pušten na slobodu.

"Prije nekoliko dana vidjeli smo opću hajku protiv države Srbije, organiziranu i izvana i iznutra, samo zato što je jedna estradna umjetnica iz Hrvatske zadržana više desetaka minuta na graničnom prijelazu. Nije pritvarana ni hapšena niti maltretirana. Isti ti iznutra i izvana šutjeli su kada je advolkat Berić uhapšen u Hrvatskoj, 15 dana bio u pritvoru zbog pjesme objavljene na Facebook profilu", rekao je Vučić.

Također je poručio:

"Jučer je priveden i uhapšen i daleko od graničnog prijelaza odveden Sergej Trifunović, čovjek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana. Ali je i građanin Srbije, građanin naše zemlje je uhapšen da nitko nije dobro razumio zbog čega. Prije svega zahtijevam od organa u Srbiji da se svim diplomatskim kanalima pokušaju izboriti za pravdu i slobodu Sergeja Trifunovića, a apeliram na hrvatske vlasti da shvate da utamničenje Srba ne vodi razvoju boljih odnosa i ne želim izgovarati teške riječi i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetaka minuta zadržavanja iznosili o Srbiji. Molim i zahtijevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića puste na slobodu", zaključio je.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.