3.8.2024. 18:20
1
Vučić najavljuje povećano naoružanje Srbije i kritikuje nabavku ‘hajmars’ raketnih sistema za Hrvatsku
FOTO: AP
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je danas u Loznici stav Srbije prema namjeri Hrvatske da se naoruža američkim raketnim sistemima "hajmars".

On je istaknuo da Hrvatska ima pravo na vojnu opremu, ali je također napomenuo da će Srbija u skoroj budućnosti povećati svoje naoružanje, uključujući nabavku sofisticiranijih oružanih sistema.

"Naši timovi rade na tome i već smo mnogo toga sklopili, pa videćete to u kratkom periodu", rekao je Vučić prilikom obilaska renovirane kasarne "Podnarednik Momčilo Gavrić".

Vučić je podsjetio i da će Hrvati dobiti 12 polovnih aviona Rafal i dodao da će "hajmarse" oni dobiti za 3 godine.

Ocijenio je da je "hajmars" izuzetno ozbiljno, precizno oruđe, veoma pokretno. "Zamislite samo da smo mi nabavljali nešto tog tipa, koliko bi tekstova u regionu izašlo, kako ugrožavamo sve i svakoga", rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija nije pokazala sve šta ima od vojne opreme i najavio je još "iznenađenja" u narednom periodu.

"Radimo veoma ozbiljno i ulažemo mnogo novca, jer naša doktrina je promenjena... naša doktrina je danas mnogo ozbiljnija, složenija, kompleksnija, zahteva mnogo više od nas. I zato vidite upravo i ovo danas gde smo došli. Kada govorimo o toj doktrini i o strategijskim i taktičkim opredeljenjima, mi ćemo da jačamo i snažimo mnogo brže nego što oni to vide", rekao je Vučić.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.