6.8.2024. 22:17
0
Bebek pjevao na godišnjici ‘‘Oluje‘‘: Ranije rekao da je to najvažniji događaj u historiji Hrvatske
Pjevač Željko Bebek jučer je pjevao u Ličkom Osiku na proslavi "Oluje", događaja koji simbolizira etničko čišćenje Srba iz Hrvatske. Ovaj potez izazvao je mnoge osude, posebno s obzirom na to da Bebek nije prvi put nastupio na ovoj manifestaciji. Naime, 2012. godine nastupao je kao gost na koncertu Marka Perkovića Thompsona, također povodom "Oluje".

Njegov tadašnji komentar na pitanje novinara o značenju "Oluje" sada se ponovo našao u središtu pažnje. Bebek je tada izjavio: "To je najveći događaj koji se dogodio u hrvatskoj istoriji! ‘Oluja‘ je bila potpis na sve što je učinjeno za osamostaljenje i uspostavljanje nezavisne hrvatske države. ‘Oluja‘ je akcija s kojom smo napokon dobili Hrvatsku, bez obzira na to što nas je svijet priznao i prije, još u vrijeme kada je predsjednik Tuđman svojim djelovanjem i svojim radom sve to osigurao. Slaviti dan ‘Oluje‘ nije nam samo pravo, nego i obaveza svakog Hrvata koji voli svoju domovinu."

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.