5.8.2024. 15:02
0
Predsjednica Kosova stigla u Hrvatsku na poziv Milanovića
Predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani stigla je helikopterom Black Hawk u Sinj na Alku, na koju ju je pozvao hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Osmani je kasnije prošetala Sinjom u društvu Milanovića.

"Predsjednica Kosova Vjosa Osmani dolazi na Sinjsku alku na poziv predsjednika Milanovića koji je, kao i prethodnih godina, i pokrovitelj Sinjske alke. Njen dolazak u Sinj dogovoren je ranije i s vodstvom Viteškog alkarskog društva koje zadnjih godina nastoji internacionalizirati tu tradicionalnu vitešku sinjsku manifestaciju te je promovirati i izvan granica Hrvatske", ranije je objavio Milanovićev kabinet.

"Tokom boravka u Sinju, predsjednik Milanović i predsjednica Osmani obići će izložbe 'Vanja Radauš i Stipe Sikirica-dijalog učitelja i učenika' uz stručno vodstvo kustosice izložbe Ane Žanko i direktorice Galerije Sikirica Dragane Modrić. Tom će prilikom obići i Muzej sinjske alke uz stručno vodstvo voditelja i kustosa Borisa Filipovića Grčića", dodaje se.

S Osmani na Sinjsku alku dolazi njezin suprug Prindon Sadriu, dok će uz predsjednika Milanovića biti njegova supruga Sanja Musić Milanović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.