10.8.2024. 15:31
0
Oglasila se policija nakon koncerta Marka Perkovića Thompsona: Privedeno više osoba zbog ustaških simbola
Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se velikim saopćenjem u kojem ističu kako su na dva koncerta Marka Perkovića Thompsona u Imotskom procesuirali više od sto ljudi te da su identificirali osobu koja je na glavnom imotskom trgu prije tri dana puštala ustašku pjesmu Evo zore, evo dana i osobu koja je spomenik Tinu Ujeviću zagrnula HOS-ovom zastavom s natpisom "Za dom spremni".

Prema objavi PU splitsko-dalmatinske, privedeno je 14 osoba zbog "remećenja javnog reda i mira", a jedna osoba je privedena zbog prodaje predmeta sa simbolima kojima se remeti javni red i mir.

Na prvom koncertu Thompsona, održanom 6. avgusta u istom gradu na granici s Bosnom i Hercegovinom, s razglasa je puštena ustaška budnica "Evo zore, evo dana", te je na spomenik Tinu Ujeviću stavljena ustaška zastava. Policija je, prema ovom saopštenju, obje osobe identificirala i prekršajno procesuirala.

- Napominjemo da ćemo nastaviti analizirati javno dostupne snimke kao i snimke policije, s ciljem procesuiranja počinitelja protupravnog ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja navedenog javnog okupljanja - stoji u saopćenju policije.

Thompson je 6. i 9. avgusta održao koncerte u Imotskom, a među publikom su se mogli vidjeti brojni simboli ustaškog pokreta.

Damir iz Širokog Brijega, kako je bio potpisan u prilogu Nove TV, upitan je zašto nosi majicu HOS-a.

- Jer ovo je naše. Jer ovo naš korijen - kazao je i potom je ispružio desnicu i rekao: "Nek vam bude. Za dom!" i išetao iz kadra.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.