23.8.2024. 14:51
0
Aleksandar Vučić objavio novi snimak: Mene će da ubiju, a i penzije će biti povećane
FOTO: Screenshot/instagram
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić skoro svakim svojim istupom pokazuje koliki je populista i da apsolutno ne postoji nijedna tema koju ne može iskoristiti za dodvoravanej stanovnicima Srbije, ili da od sebe napravi nekoga ko je navodno spreman da se žrtvuje za državu i njene stanovnike.

Trenutno se u Srbiji skoro svakodnevno održavaju protesti protiv iskopavanja litijuma, jer bi to, kako tvrde protivnici, trajno uništilo živote ljudi koji žive na području gdje je predviđeno iskopavanje.

- Konačno su došli na ideju da urade ono o čemu odavno govorim, a to je da me ubiju, jer samo tako mogu preuzeti vlast, gotovo dramatičnim tonom izgovorio je Vučić u kameru na snimku kojeg je postavio na svoj Instagram profil. 



Tvrdi kako prijetnje dobijaju naučnici i svi oni koji se usude zagovarati iskopovanje litijuma. Tvrdi kako iza svega stoji Dragan Šolak, srbijanski biznismen, kao i njegove pristalice, koje "žele vratiti Srbiju u prošlost, u vrijeme pljačke i nestanka Srbije"

- Ali mirno spavajte, tako nešto se neće desiti, poručio je Vučić.

A onda je dodao i kako će penzije u Srbiji biti povećane, što cijelu izjavu čini još "ljigavijom".

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.