23.3.2016. 15:27
0
Ko je četvrti misteriozni bombaš iz Brisela? Policija otkrila da nije jedan od braće El Bakraoui
Belgijski istražitelji nastoje identifikovati četvrtog bombaša koji je učestvovao u napadima u Briselu ovog utorka.

Tužitelj je danas otkrio da je jedan od braće El Bakraoui, za kojeg se prvobitno vjerovalo da se raznio na aerodromu, zapravo aktivirao bombu na stanici podzemne željeznice. To znači da je jedan od osumnjičenih, koji su snimljeni nadzornom kamerom na aerodromu, neidentifikovani napadač.

Muškarac, koji se nalazi lijevo na fotografiji koja prikazuje trojicu napadača, je isprva identifikovan kao Khalid El Bakraoui. Međutim, istražitelji su otkrili da je Khalid stradao u podzemnoj željeznici, gdje je aktivirao dvije eksplozivne naprave i ubio 20 putnika.

Khalidov brat, Brahim El Bakraoui, se sigurno nalazio na aerodromu. Treća osoba na fotografiji je bjegunac Najim Laachraoui, a treća osoba sa fotografije ostaje misterija.



Policija je danas objavila kako su identifikovane još dvije osobe koje su učestvovale u napadima, a strahuje se kako još nekoliko aktera boravi na slobodi. Istražitelji očajnički nastoje ući u trag i Mohamedu Abriniju, za kojeg se sumnja da je učestvovao u napadima.

„Abrini je u bijegu sa još jednom ili dvije osobe“, izjavio je glasnogovornik belgijske federalne policije.

Istražitelji još tragaju za 22-godišnjim državljaninom Belgije turskog porijekla, koji je od ranije pod prismotrom antiterorističke policije. On je povezan sa crnim Audijem S4, koji se velikom brzinom kretao od briselskog aerodroma odmah nakon smrtonosne eksplozije. Svjedoci tvrde da su se u automobilu nalazile tri osobe. 

(Nedim Pobrić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.