8.9.2016. 20:30
0
Merkel: Centralizacija u EU nije odgovor, raspodijeliti zadatke
Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je danas dalju centralizaciju u okviru EU nakon odluke Britanaca da napuste taj blok, poručivši da Unija, umjesto toga, treba da raspodijeli više zadataka pomoćnim organizacijama, javlja Reuters.

- Centralizacija definitivno nije odgovor - rekla je Merkel na lokalnom političkom skupu uoči samita lidera 27 država članica EU, bez predstavnika Britanije, koji će 16. septembra biti održan u Bratislavi.

Njemačka je, dodala je kancelarka, "zemlja koja ima dobro iskustvo sa raspodjelom zadataka".

Merkel snažno brani institucije EU otkako je postala kancelarka 2005, navodi britanska agencija.

Što se tiče predstojećeg sastanka u Bratislavi, predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk je prošle nedjelje rekao da će samit biti fokusiran na budućnost EU, a ne na Britaniju.

Teme će, vjerovatno, biti imigracija, terorizam i pružanje odgovora na zabrinutost građana država članica EU da globalizacija ugrožava njihovo ekonomsko blagostanje, zaključuje Reuters.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.