16.11.2017. 16:37
0
Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihteru pogodio japansku obalu
Zemljotres magnitude 6,2 stepena po Rihteru pogodio je u četvrtak područje uz obalu japanskog otoka Hachijojima, saopćila je tamošnja hidrometeorološka agencija.

Zasad nema zabilježenih povreda ili materijalne štete uzrokovanih ovim potresom, tvrde lokalne vlasti, prenosi Xinhua.

Kako javlja japanska meteorološka agencija, zemljotres se dogodio u 18.43 po lokalnom vremenu, na 32,4 stepena sjeverne geografske širine i 140,9 stepeni istočne geografske dužine, dubine do 20 kilometara.

Iz meteorološke agencije su naveli da je jačina zemljotresa iznosila tri stepena na japanskoj seizmičkoj skali koja ima sedam stepeni.

Japanska meteorološka agencija nije izdala upozorenje na cunami.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.