7.5.2018. 11:59
0
Novi stravičan slučaj silovanja u Indiji: Silovao 17-godišnju djevojku, a nakon toga je polio kerozinom i zapalio
Sedamnaestogodišnja Indijka se bori za život, nakon što je silovana, polivena kerozinom i zapaljena, prenijeli su indijski mediji.

Tinejdžerka je napadnuta istog dana u istočnoj indijskoj državi Jarkand kao i 16-godišnja djevojka koja je silovana i spaljena, nakon čega je preminula. 

Upravnik okružne policije u Pakuru Shailendra Barnwal je za AFP izjavio da je žrtva pretrpjela 70 odsto opekotina prvog stepena i da postoji šansa da će da preživi. 

Policija je uhapsila 19-godišnjeg muškarca koji živi u istom okrugu kao i posljednja žrtva. 

"Polio je djevojku kerozinom a zatim ju je spalio", rekao je Barnval. 

Incident se dogodio u petak, 4. maja, istog dana kada i incident u Jarkandu, nakon kojeg je privedeno 15 osoba. 

Glavni osumnjičeni je izjavio da ga je razljutila odluka seoskog savjeta da mora da uradi stotinu čučnjeva i da plati kaznu od 750 dolara za silovanje djevojke i da je napao njene roditelje i spalio kuću dok je djevojka bila u njoj. 

Ova dva slučaja silovanja su skrenula pažnju na odnos prema silovanju u Indiji, gdje je tokom 2016. godine prijavljeno oko 40.000 slučajeva silovanja. 

Iz policije je saopšteno da je od početka godine do 15. aprila prijavljeno 578 silovanja, u poređenju sa 563 slučaja u istom periodu prošle godine. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.