23.12.2018. 16:37
0
Netanyahu tvrdi da američko povlačenje iz Sirije neće ugroziti Izrael
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u nedjelju da američka odluka o povlačenju snaga iz Sirije neće uticati na izraelsku politiku.

Netanyahu je kazao da će Izrael "nastaviti da djeluje protiv iranskih pokušaja da se vojno utvrdi u Siriji, i ukoliko se to pokaže neophodnim, mi ćemo proširiti naše akcije tamo".

Izrael je, poput ostalih američkih saveznika, bio iznenađen objavom predsjednika Donalda Trumpa da povuče skoro sve od otprilike 2.000 američkih vojnika u Siriji u narednim sedmicama. Objava je dovela do ostavki američkog ministra odbrane Jima Mattisa i Bretta McGurka, američkog posrednika u globalnoj koaliciji koja se bori protiv džihadista Islamske države. Nekolicina Republikanaca izjavili su da odlazak iz Sirije znači napuštanje američkih saveznika kao što je Izrael.

Netanyahu, koji gaji srdačne odnose s Trumpom, danas je izjavio da će se "saradnja sa Sjedinjenim Državama u potpunosti nastaviti", prenosi Associated Press.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.