30.4.2020. 18:30
0
Haftar proglasio ramazansko primirje u Libiji
Libijski moćnik Khalifa Haftar saopćio je da će njegove snage prekinuti s neprijateljstvima za sveti muslimanski mjesec ramazan.

- Komandni general objavio je prekid vojnih operacija s naše strane - izjavio je portparol Haftara, koji kontrolira velike površine istočne i južne Libije, u istočnom gradu Benghaziju.

Haftarovi suparnici iz međunarodno priznate Vlade nacionalne sloge (GNA) još se nisu oglasili tim povodom. Svjedoci su saopćili da su se eksplozije čule u centru prijestolnice Tripolija nakon Haftarove objave.

Poziv na primirje tokom ramazana, koji je počeo u Libiji 24. aprila, došao je kao odgovor na "apele iz prijateljskih zemalja", saopćio je u srijedu Haftarov portparol. Također je upozorio da će kršenja GNA "naići na trenutni i oštar odgovor".

Objava je uslijedila nakon što su Haftarove snage pretrpile niz poraza u posljednjim sedmicama, dok su ih snage GNA potisnule iz dva priobalna grada zapadno od Tripolija, prenosi AFP.

(Fena)

Libija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.