5.10.2022. 8:15
0
Rusija prijeti ratom Zapadu zbog slanja pomoći Ukrajini
Anatolij Antonov, ruski ambasador u Sjedinjenim Državama, kaže da odluka Washingtona da pošalje više vojne pomoći Ukrajini predstavlja prijetnju interesima Moskve i povećava rizik od vojnog sukoba između Rusije i Zapada.


"Ovo doživljavamo kao neposrednu prijetnju strateškim interesima naše zemlje", rekao je Antonov. 
"Opskrba vojnim proizvodima od strane SAD-a i njegovih saveznika ne samo da podrazumijeva dugotrajno krvoproliće i nove žrtve, već također povećava opasnost od izravnog vojnog sukoba između Rusije i zapadnih zemalja", rekao je.

Regionalni guverner kijevske regije Oleksij Kuleba objavio je da su Rusi dronovima kamikazama napali grad Bila Cerkva koji se nalazi 80 kilometara južno od Kijeva. Nekoliko zgrada je oštećeno, a planuo je i požar koji pokušavaju ugasiti sve dežurne službe.

Kuleba je pozvao sve građane da ostanu u skloništima, a prema pisanju nekolicine ukrajinskih medija navodno je jedna osoba poginula u napadu. Ovo nije prvi put da Rusi u Ukrajini koriste dronove kamikaze koje im je poslao Iran.  


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.