6.11.2023. 22:06
0
SAD poziva Izrael da napravi razliku između Hamasa i palestinskih civila
Američka administracija danas je objavila da Izrael treba zaštititi civile i napraviti razliku između Hamasa i palestinskih civila.

"Bili smo nevjerovatno jasni s našim izraelskim partnerima da civile treba zaštititi, da moraju razlikovati teroriste Hamasa i palestinske civile", rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Vedant Patel na pitanje novinara Anadolije.

Patel je kazao da neće ulaziti u detalje diplomatskih razgovora koji su u toku.

Na pitanje da li Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju akcije Izraela ili su samo zabrinuti zbog toga, Patel je naveo da Izrael ima pravo da se brani.

"Vjerujemo da Izrael ima pravo da se brani, da štiti svoju sigurnost. Vjerujemo da ono što se dogodilo 7. oktobra nije nešto što bi bilo koja zemlja u svijetu mogla prihvatiti", naglasio je Patel.

Istakao je da, iako Hamas "koristi civile kao štit", SAD i dalje vjeruju da je važno da Izrael "napravi razliku između Hamasa i palestinskih civila".

(Ajdin B.)

SADIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.