9.11.2023. 9:21
0
Mahmoud Abbas: "Svaki izraelski pokušaj podjele Gaze je neprihvatljiv"
FOTO: EPA-EFE
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas izjavio je da je svaki potez izraelskih okupacionih snaga da podijele Gazu na dva dijela neprihvatljiv i naglasio je da je ta enklava sastavni dio Palestine.

Abbas je imao odvojene telefonske razgovore s holandskim premijerom Markom Rutteom i australskim premijerom Anthonyjem Albaneseom, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

Tokom razgovora s Rutteom, rekao je da je nedavna izjava izraelske vojske da su njene snage podijelile Gazu na dva dijela neprihvatljiva i da ne postoji zasebno političko ili sigurnosno rješenje za Gazu, jer je neodvojivi dio palestinske države.

"Danas postoji sjeverna i južna Gaza", rekao je u nedjelju glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari.

Palestinski čelnik Abbas je naglasio neophodnost implementacije politički legitimnog rješenja zasnovanog na međunarodnim standardima za slobodu, nezavisnost i suverenitet palestinskog naroda.

On je i u razgovoru s Albaneseom naglasio hitnu potrebu da se zaustavi masakr nad palestinskim narodom u blokiranom Pojasu Gaze.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.