12.11.2023. 20:43
0
SAD: U bolnicama su nevini ljudi, prekinuti vatru
Izrael je optužen za napad na bolnicu u Gazi, što on negira.

Humanitarne organizacije opisuju strašnu situaciju za pacijente i osoblje - uključujući dvije prijevremeno rođene bebe koje su umrle.

U razgovoru za CBS, savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan istaknuo je zabrinutost Izraela da Hamas koristi bolnice i drugu civilnu infrastrukturu "za komandu i kontrolu, za skladištenje oružja, i za smještaj svojih boraca". Hamas to poriče.

"S obzirom na to... Sjedinjene Države ne žele da vide vatrene borbe u bolnicama, gdje su nevini ljudi, pacijenti koji primaju medicinsku pomoć, uhvaćeni u unakrsnoj vatri", rekao je.

Sullivan je dalje govorio o ulozi SAD-a u pregovorima o oslobađanju talaca koje je zarobio Hamas, od kojih su neki državljani SAD.

Rekao je da su u toku pregovori između Izraela i Katara, koji komunicira s Hamasom, te da su SAD "veoma uključene u te razgovore".

(Ajdin B.)

 
SADIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.