4.2.2024. 15:05
0
U Lisabonu održan protest ekstremne desnice protiv islamizacije Evrope
Lisabonu, glavnom gradu Portugala, održan je protest ekstremne desnice protiv islamizacije Evrope, javlja Anadolu.

Grupa krajnje desnice koja sebe naziva “1143” organizovala je demonstracije pod sloganom “Protiv islamizacije Evrope”. Okupljeni demonstranti uzvikivali su slogane protiv muslimana, migranata i islamizacije Portugala i evropskih država.

Uprkos sudskoj zabrani na ulicama Lisabona održan je protest kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi.

Protest je održan na poziv ekstremno desničarske grupe “1143” putem interneta.

Okupljeni su nosili transparente “Stop Islamu” i “Portugal Portugalcima” te pjevali državnu himnu i uzvikivali “Portugal, Portugal”.

Protest je pratio veliki broj pripadnika policije, a neki prolaznici su uzvikivali “Fašizam nikad više”.

Portugal je zemlja u kojoj su kršćani većina. Prema popisu iz 2021. godine, muslimani predstavljaju oko 0,4 posto ukupnog stanovništva zemlje. Procjene pokazuju da u zemlji živi oko 65.000 muslimana.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.