7.5.2024. 7:59
0
Izraelske snage preuzimaju kontrolu nad prelazom Rafah
FOTO: afp
Palestinski sigurnosni dužnosnik i egipatski dužnosnik rekli su novinskoj agenciji Associated Press (AP) da su izraelski tenkovi ušli u Rafah, dosegnuvši 200 metara od graničnog prelaza Rafaha sa susjednim Egiptom.

Egipatski dužnosnik rekao je za AP da se operacija čini ograničenog opsega. Službenik, kao i Al-Aqsa TV, rekao je da su izraelski dužnosnici obavijestili Egipćane da će se njihove snage povući nakon završetka operacije.

Izraelska vojska odbila je komentirati prijavljeni upad tenkova.

AP je rekao da su egipatski dužnosnik, koji se nalazi na egipatskoj strani Rafaha, i palestinski sigurnosni dužnosnik govorili pod uvjetom anonimnosti jer nisu bili ovlašteni razgovarati s novinarima, prenosi Al Jazeera.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.