26.5.2024. 22:37
0
Stravični snimci iz Rafaha 48 sati nakon naređenja o obustavi: U izraelskom napadu na izbjeglički kamp desetine ubijenih i ranjenih
FOTO: AGENCIJE
Ministarstvo zdravlja Gaze u kratkom saopćenju putem Telegrama navodi da je "veliki broj" Palestinaca ubijen i ranjen kao rezultat napada izraelske vojske na izbjeglički kamp.

U saopćenju su naveli da trenutno traje potraga za preživjelima, prenosi Al Jazeera.

Katarski medij navodi da su izraelske snage gađale improvizovani šator.

Palestinski Crveni polumjesec kaže da su napadi izvedeni na šatore raseljenih osoba u blizini sjedišta Ujedinjenih naroda sjeverozapadno od Rafaha i dodaje da je tu lokaciju Izrael označio kao humanitarnu zonu.

Ovo je mjesto su izraelske snage označile kao sigurno. Snimci na društvenim mrežama prikazuju zastrašujuće scene ubijenih čija tijela su uništena do neprepoznatljivosti.

Izraelska vojska izvela je više od 60 zračnih napada na Rafah u 48 sati nakon što joj je Svjetski sud u petak naredio da obustavi vojne operacije u gradu na jugu Gaze.


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.