8.6.2024. 12:44
0
U izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijeno 11 Palestinaca
Najmanje 11 Palestinaca je ubijeno, a mnogi su povrijeđeni u subotu u izraelskim napadima na centralni Pojas Gaze.

Palestinska novinska agencija WAFA je objavila da su na deseci osoba povrijeđene u palestinskoj enklavi od ranog jutra.

Navodi se da su ekipe civilne zaštite uspjele izvući pet tijela, među kojima su djeca i žene, iz ruševina nakon što su izraelske snage napale dom porodice Mhanna u naselju Sheikh Radwan.

U izraelskom bombardovanju je gađana i kuća u izbjegličkom kampu Al-Bureij u centralnom dijelu Pojasa Gaze, pri čemu je ubijeno šest Palestinaca, a više je ranjeno.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Prema lokalnim zdravstvenim vlastima, više od 36.700 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, među kojima su većina žene i djeca, a više od 83.500 je povrijeđeno.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

(Ajdin B.)

IzraelGaza
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.