12.6.2024. 19:58
0
Hamas traži potpuno povlačenje izraelskih vojnika iz Gaze
Hamasovi amandmani na sporazum o prekidu vatre u Gazi koji je predložio Izrael predviđaju povlačenje izraelskih vojnika iz kompletne palestinske enklave, javio je u srijedu televizijski kanal Al-Jazeera, pozivajući se na svoje izvore.

Prema izvorima, Hamas insistira da Izrael povuče svoje snage s teritorije prelaza Rafah i takozvanog Filadelfijskog koridora, uskog pojasa teritorije duž granice Gaze s Egiptom.

Visoki zvaničnik Hamasa Osama Hamdan potvrdio je izvještaje da je Hamas predao svoj odgovor na inicijativu američkog predsjednika Joe Bidena za nagodbu u Gazi egipatskim i katarskim posrednicima.

- Predali smo neke od naših komentara na inicijativu posrednicima - kazao je on za televizijski kanal Al Mayadeen, prenosi TASS.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.