24.6.2024. 13:05
0
Sjeverna Koreja zaprijetila Americi trećim svjetskim ratom
FOTO: ilustracija/unsplash
Visoki sjevernokorejski vojni dužnosnik kritizirao je SAD zbog širenja vojne pomoći Ukrajini, prenosi državni mediji KCNA.

Pak Jong Chon, jedan od vodećih vojnih dužnosnika Sjeverne Koreje, rekao je da Rusija ima "pravo odlučiti se za bilo kakvu vrstu osvetničkog udara", dodajući da bi ukoliko Washington nastavi gurati Ukrajinu u "proxy rat" protiv Rusije, to moglo izazvati jači odgovor od strane Moskve i "novi svjetski rat".

SAD i Južna Koreja sve su više uznemirene produbljivanjem vojne saradnje između Rusije i Sjevera, te su ih optužili da krše međunarodne zakone trgovinom oružjem.

Rusija je možda primila oko 1,6 miliona topničkih granata iz Sjeverne Koreje od augusta do januara, izvijestio je u subotu Washington Post.

Vladimir Putin i Kim Jong Un potpisali su pakt tokom posjete Putina Pjongjangu prošle sedmice, obvezujući se da će svaka strana pružiti neposrednu vojnu pomoć drugoj u slučaju oružane agresije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.