24.6.2024. 21:14
0
Smrtonosni požar u firmi nadomak Moskve odnio nekoliko života, angažovano blizu 100 specijalaca
FOTO: Screenshot
Najmanje osam osoba je poginulo u požaru velike poslovne zgrade u blizini Moskve, prenosi državna novinska agencija Tass.

Službenici Hitne pomoći rekli su da je jedna osoba spašena iz požara u zapaljenoj zgradi u Fryazinu, oko 25 km sjeveroistočno od glavnog grada Rusije.

Dvije osobe su poginule nakon što su skočile sa prozora, dok je šest poginulo kada se unutrašnjost kancelarije urušila u požaru, rekao je zvaničnik lokalne hitne službe za Tass što prenosi BBC.

U zgradi se nekada nalazio Istraživački institut Platan i odbrambena industrija, navodi Tass. Međutim, u izjavi agenciji Ruselectronics, ruske elektronske organizacije, navodi se da je zgrada u privatnom vlasništvu od 1990-ih.

Regionalni guverner Andrej Vorobjov rekao je da je 34-godišnji muškarac prebačen u bolnicu u teškom stanju, dok su dva vatrogasca također na liječenju zbog povreda zadobijenih u požaru. Lokalne službe za hitne slučajeve saopćile su da je muškarac jedina osoba koja je spašena iz požara.
Zvaničnici ministarstva za vanredne situacije rekli su da više od 100 specijalaca i dva helikoptera rade na gašenju požara.

Za sada nije jasno šta je izazvalo požar, ali jedan očevidac je za Tass rekao da je izbio na šestom spratu prije nego što se proširio.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.