24.6.2024. 22:30
1
State Department osudio video s vezanim Palestincem na vojnom džipu
FOTO: Screenshot
State Department je "šokantnim" nazvao video u kojem izraelske snage na prednjem dijelu vojnog džipa voze vezanog Palestinca te pozvao na hitnu istragu radi utvrđivanja odgovornosti.

"Vidjeli smo taj video, šokantan je. Apsolutno je neprihvatljivo činiti takvo što. Ljudi se nikada ne bi smjeli koristiti kao živi štit. Izraelska bi vojska hitno trebala istražiti što se dogodilo, pozvati ljude na odgovornost", rekao je glasnogovornik State Departmenta Matthew Miller na konferenciji za novinare.

U subotu su snage izraelske vojske zavezale ranjenog Palestinca za poklopac motora vojnog džipa tokom racije hapšenja u gradu Dženinu na okupiranoj Zapadnoj obali. Video je potvrdio Reuters. Izraelska vojska je rekla da su vojnici prekršili protokol.

Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su incident dan nakon što se dogodio izazvavši bijes na društvenim mrežama. Na podijeljenoj video snimci vidi se džip s muškarcem na poklopcu motora kako prolazi pored dva vozila hitne pomoći.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.