22.7.2024. 19:34
0
Novi masakr izraelske vojske: U Khan Younisu ubijeno 50 civila!
Nastavljaju se izraelski zločinački napadi na Pojas Gaze i ubijanje civila Gaze.

Najmanje 50 ljudi je ubijeno u izraelskim napadima u gradu Khan Younisu na jugu Pojasa Gaze.

Izraelska vojska naredila je Palestincima koji žive u istočnim četvrtima u Khan Younisu da se odmah evakuišu, a stanovnici su viđeni kako bježe iz svojih područja pješice i kolima usred izraelskog bombardovanja, javila je zvanična palestinska novinska agencija Wafa.

Glasnogovornik izraelske vojske, zločinačkog IDF-a, Avichay Adraee tvrdi da je "prisustvo više vojnih operacija i raketna vatra iz istočnog dijela Kan Younisa učinili boravak tamo opasnim".

Prije dvije sedmice, izraelska vojska je ubila najmanje 90 Palestinaca i ranila 300 u napadima na područje al-Mawasi u blizini Khan Younisa, koje je vojska označila kao “sigurnu zonu”.

Podsjećanja radi, Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.