31.7.2024. 20:28
0
Novi zločin IDF-a: Izraelski vojnici ubili novinara i snimatelja Al Jazeere
Dopisnik Al Jazeere Arabic Ismail al-Ghoul i snimatelj Rami al-Rifi ubijeni su u izraelskom napadu na Pojas Gaze.

Al-Ghoul je izvještavao iz kampa Al-Shati, odakle je porijeklom ubijeni politički čelnik Hamasa Ismail Haniyeh, piše Al Jazeera Balkans.

Na povratku prema gradu Gazi direktno ih je pogodila izraelska bespilotna letjelica.

Mohamed Moawad, glavni urednik Al Jazeere Arabic, kaže da je napad ciljao ekipu koja je "hrabro izvještavala o događajima u sjevernoj Gazi".

Ismail je bio poznat po profesionalizmu i predanosti, skrećući pažnju svijeta na patnju i zločine počinjene u Gazi, naročito u bolnici Al-Shifa i sjevernim četvrtima.

"Da nije bilo Ismaila, svijet ne bi vidio razorne posljedice ovih masakra", napisao je na društvenoj mreži X, dodajući da je Al-Ghoul "preko Al Jazeere svijetu prenosio događaje i stvarnost Gaze".

"Njegov glas je sada utišan. Ismail je ispunio svoju misiju u svojoj domovini. Neka je sram one koji su iznevjerili civile, novinare i čovječanstvo", dodao je Moawad.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.