31.7.2024. 22:45
0
Posljednje riječi vođe Hamasa su bile poziv svim muslimanima: Subota kao dan "D"
Iranski državni mediji objavili su jutros kako je u Teheranu ubijen Ismail Haniyeh, vođa Hamasa.

Hanijehove posljednje riječi prije ubistva bile su poziv na proglašavanje dana "D". On je pozvao da se subota, 3. avgusta, proglasi Međunarodnim danom akcije za Gazu.

- Nadamo se da će 3. augusta biti ključan, značajan i utjecajan dan u cijeloj Palestini, u izbjegličkim kampovima i dijaspori, u našem arapskom i islamskom svijetu, i među svim slobodnim ljudima diljem svijeta, da podržimo naše ljude u Gaza i naši slobodni zatvorenici u zatvorima okupacije - rekao je Hanijeh u svojoj posljednjoj izjavi za medije.

Hamas je potvrdio da je njihov lider Hanijeh ubijen u izraelskom napadu u Teheranu, gdje je prisustvovao inauguraciji novog predsjednika Irana.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.