18.9.2024. 12:36
0
Aerodrom Sarajevo ostaje bez jedne linije
Grčki Aegean Airlines od 29. novembra ukida svoje letove između Skoplja i Sarajeva, nešto više od godinu dana nakon uvođenja operacija između dva grada.

Prevoznik je u početku planirao pružati uslugu tri puta sedmično u novembru i decembru, a od januara dva puta sedmično.

No, sada ukinuo sve letove nakon kraja novembra. Obustavljena je i prodaja karata na relaciji za ljetnu sezonu 2025.

Aviokompanija nije komentirala svoju odluku o prekidu letova.

Ovog je ljeta Aegean Airlines održavao operacije između dva glavna grada prvenstveno sa avionom ATR42 sa 46 sjedala, preko svoje regionalne podružnice Olympic Air, iako je u početku planirao nešto veći turboelisni ATR72 sa 72 sjedala.

Usluga je označila prvi put da su Skoplje i Sarajevo povezani redovnom zračnom linijom u trinaest godina kada je sada nekadašnji B&H Airlines održavao letove između ta dva grada.

Aegean Airlines se prošle godine prijavio za program subvencija makedonske vlade za uvođenje novih linija iz Skoplja, ali se povukao nakon što je natječaj proglašen nevažećim. Na naknadnom javnom pozivu koji je organizirala Vlada nije učestvovao.

Grčki nacionalni prevoznik također planira dodatno smanjiti frekvencije na svojoj liniji Atina – Skoplje, prenosi Ex-Yu Aviation News.

(Ajdin B.)

0
EKONOMIJA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.