18.9.2024. 8:45
0
Iranski ambasador u Libanu izgubio oko u eksploziji pagera, drugo oko teško povrijeđeno
Mojtaba Amani, iranski ambasador u Libanu, izgubio je jedno oko, a drugo mu je teško povrijeđeno kada je juče eksplodirao pager koji je nosio, prenosi The New York Times.

Pripadnici Korpusa islamske revolucionarne garde kažu da su Amanijeve povrede ozbiljnije nego što je prvobitno prijavljeno, te da će on biti odveden u Teheran na liječenje.

Video na društvenim mrežama očigledno prikazuje Amanija na jednoj libanonskoj ulici nakon napada, sa krvlju na prednjoj strani košulje, pišu novine.

Novinski kanal Alhadath u vlasništvu Saudijske Arabije, citirajući Teheransku ambasadu u Bejrutu, jučer je rekao da je Amani u "dobrom opštem stanju" i da su njegove povrede bile samo površne.

Najmanje devet ljudi je poginulo, a hiljade je povrijeđeno kada su juče popodne eksplodirali pageri koje su pripadnici Hezbolaha držali širom Libana, u, kako se činilo, širokom koordinisanom napadu koji se pripisuje Izraelu na grupu koju podržava Iran.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.